Sala d’audiències

La Sala d’Audiències és un espai emblemàtic del conjunt que formen el Claustre i els espais del voltant, que pertanyen a l’ajuntament de Maó. Aquesta Sala és el resultat d’una reforma realitzada l’any 1907 per l’arquitecte municipal Francesc Femenias, per tal de convertir antigues cel·les monacals en un Palau de Justícia.

El programa presentat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament proposa adaptar la Sala d’Audiències a noves activitats més enllà de les exposicions i alguna xerrada que actualment s’hi fa. Es tracta de reformar la Sala per poder desenvolupar activitats musicals, amb un resultat acústicament acceptable, i millorar la seva capacitació per acollir actes més diverses que les que ara mateix s’hi fan. La reforma que el projecte proposa es centra en actuar als murs de la Sala per millorar les possibilitats acústiques de l’espai.

Primerament, es vol aconseguir una millor audició dels concerts i actuacions musicals que s’hi puguin fer a partir del moment que l’obra s’hagi executat. En aquest sentit, s’ha fet una col·laboració amb el gabinet de l’especialista amb acústica Higini Arau, per tal de tenir les pautes a seguir en l’actuació i aconseguir l’objectiu d’una millor sonoritat quan es faci un concert. En segon lloc, s’ha volgut unificar estèticament l’espai i crear un conjunt espacial que sigui més atractiu que les parets nues actuals, que ara mateix es veuen descarnades i llises. Finalment, l’objectiu és crear un ambient agradable i acollidor. Es tracta de fer que els assistents als actes que s’hi desenvolupin, puguin notar el caliu d’un espai més adequat a les activitats de conferències i concerts.

  • Localització: CLAUSTRE DEL CARME, MAÓ (MENORCA)
  • Any: 2019
  • Superfície: 140
  • Col·laboradors: HIGINI ARAU, ACÚSTICA
  • fotògraf: JOAN J. GOMILA