Marquesines d’autobús Menorca

A partir d’un estudi detallat de les marquesines de diferents ciutats espanyoles, Palma, Barcelona, Madrid, Bilbao, etc. i capitals europees, Londres, París, Estocolm, diferents ciutats italianes, etc. es va dissenyar aquest model modular “CIME” que s’està implantant per tot el territori illenc. Es tractava de trobar una opció de marquesina que es pogués adaptar a les circumstàncies climàtiques especifiques de Menorca, i que a partir d’un mòdul primari, pogués anar fent-se gran per donar resposta a les necessitats de les parades d’autobús dels pobles, urbanitzacions o, simplement, situades a les carreteres.

L’element bàsic del disseny CIME, és una marquesina d’1,75 metres d’amplada per 3,50 metres de llarg, que forma un angle recte amb un Opi o element de publicitat, que fa de pantalla protectora del mal temps, sobretot de la tramuntana, juntament amb un vidre posterior. La coberta està pensada per protegir les persones que esperen, del sol i la pluja i està format per un sostre translúcid de metacrilat, uns florescents a la part interior del buit que si forma i una coberta lleugera amb aïllament tèrmic.

La gran llibertat de composició, a partir del mòdul bàsic, de nous espais d’espera, ha possibilitat crear la marquesina simple, la doble, la micro-estació, la mini-estació, etc. en funció de la capacitat de càrrega que necessitaven els pobles i urbanitzacions en els llocs d’espera dels autobusos.

  • Localització: alaior, fornells, es migjorn, mercadal, Ferreries, Sant lluís (Menorca)
  • Any: 2020
  • Co-autors: Domènec Enrich, arquitecte
  • fotògraf: Joan J. Gomila