Conjunt de cases a Sant Lluís

En consonància amb la tipologia d’habitatge unifamiliars existent a l’altre banda de l’avinguda de la Pau de Sant Lluís, es proposava realitzar un primer conjunt de deu cases aparellades que situades a nivell de l’avinguda definiran un nou front en aquesta part de la via. Les cases estarien a 5 metres del carrer i contindrien un jardí al seu davant. A la part de darrera, en un nivell més baix, es situaven vuit cases més, també aparellades, que formaven la façana del carrer interior i ajudaven a potenciar una via secundària que esdevé clau en la configuració general i en la definició de l’ambient compositiu exterior.

Les cases de dalt tenen la planta baixa amb els espais de dia i un despatx, la planta pis amb tres dormitoris, dos banys i una bugaderia, i un soterrani, que és la cotxeria, al que s’accedeix des de la via interior. La planta baixa que conté la sala d’estar, es connecta amb l’exterior a través d’una terrassa coberta que té continuïtat amb les altres i a amb una petita piscina. Les cases s’obren al sud i mantenen paraments cecs al nord.

Les cases de baix tenen planta baixa i una planta pis. En aquest model la cotxera conforma l’alineació del carrer mentre que l’entrada està endarrerida uns metres de la voravia. La solució proposada planteja una distribució de la zona de dia a nivell del terra amb un despatx vora l’entrada del carrer. A la planta pis, es reparteixen tres dormitoris dobles, dos banys i una bugaderia.

El conjunt de cases intenta no caure en els despropòsits de l’arquitectura d’avui centrada en l’exuberància tècnica i l’estar fora de context. Ben al contrari, en primer lloc, proposa uns volums que respectant l’aspecte formal dels edificis existents en el seu entorn, aportin una mica d’ordre al progrés de l’arquitectura actual. D’altra banda, aquesta proposta formal i funcional pretén ser una aportació contemporània a la manera de viure moderna. En aquesta línia, el color blanc és l’element definitori juntament amb les formes netes i lineals que determinen una arquitectura minimalista integrada dins de l’entorn més proper.

cases-sant-lluis_2

cases-sant-lluis_3

cases-sant-lluis

cases-sant-lluis_5

  • Localització:: Sant Lluís (Menorca)
  • Any:: 2007
  • Superfície:: 4429
  • Co-autors: Domènec Enrich, arquitecte