Casa a Torret de Baix

La proposta es centra en situar una casa de planta baixa en la millor posició possible de vistes i orientació. Volem crear un element arquitectònic amb entitat pròpia, que passi desapercebut en la seva forma externa simple, però que es reconegui amb les seves formes interiors com un volum que es conforme ell mateix: exteriorment ha de ser una línia sobre el terreny, interiorment, una arquitectura d’espais transparents.

El volum principal conté l’estar, la cuina-menjador i el dormitori principal de la casa. Rere el pati interior, un segon volum, recull tres dormitoris i un altre bany. Una escala situada en el centre connecta amb el soterrani, on hi ha una gran cotxeria, la bugaderia i un estudi d’escultor. En un costat de la casa es situa la piscina de forma allargada per afavorir el seu recorregut longitudinal.

La casa mostra la seva simplicitat conceptual amb les façanes. Es tracta d’aconseguir unes superfícies netes i blanques que només quedin marcades per les obertures potents que les violenten. La casa serà blanca i la fusteria també, encara que d’alumini.

casa_torret_de_baix_1

casa_torret_de_baix_2

casa_torret_de_baix_3

casa_torret_de_baix_4

casa_torret_de_baix_5

casa_torret_de_baix_6

  • Localització: Torret de Baix, Sant Lluís (Menorca)
  • Any: 2006
  • Superfície: 451
  • Co-autors: Domènec Enrich, arquitecte
  • fotògraf: Lluís Casals